Dit outdoorweekend gaat plaats vinden in Berdorf wat zich bevindt in de route van Mullerthal trail te Luxemburg. In dit weekend gaan we buitenkoken en hiken dit alles wisselen af met andere activiteiten namelijk: vuurmaken en mes/bijl onderhoud en veiligheid.

 

Het outdoorweekend vangt aan op de vrijdag middag. Bij ontvangst krijg je koffie of thee aangeboden. Na te hebben kennis gemaakt gaan we onze tenten opbouwen (bivak). 

Voordat we gaan beginnen met het maken van een lekker avondmaal, krijg je les in het maken van vuur en stoken we de briketten rood gloeiend.  Vervolgens geven we je een uitleg over de verschillende pannen, die we gaan gebruiken. Na een goede uitleg te hebben gehad, beginnen we met de voorbereidingen voor een overheerlijk diner.

Na het diner, gaan we diverse broden bakken voor het ontbijt op zaterdagmorgen. Bij dit alles gaan we genieten van een mooi vuur en delen we ervaringen.

In de ochtend gaan we genieten van onze versgebakken broden met diverse soorten beleg. Daarnaast maken we ook pancakes en gebakken eieren (of gekookt). Vervolgens maken we ook een lunchpakket, welk we kunnen meenemen.

Na te hebben genoten van een heerlijk ontbijt gaan we beginnen met een mooie hike. Tijdens de hike is het mogelijk je eigen weg te gaan ook is het mogelijk, om in groepsverband te lopen waarbij de de gehele route wordt gelopen.

Het gebied waar wij gaan hiken is mullerthal trail route 2 met een afstand van 38 km daarnaast is het mogelijk de route te vergroten met een extra route van 9 km.

De trail route 2 is de zwaarte route van de drie trails. De Route loop je door door het hart van Klein Zwitserland en brengt je naar spectaculaire rotsformaties, bemoste bossen en schilderachtige beekdalen.

 Ons startpunt van de wandelroute ligt in het dorp Berdorf. Dit dorp is bekend vanwege de bijzondere landschappelijke ligging. Omgeven door de "Berdorfer rotsen" ligt het dorp op een plateau en is een ideaal startpunt voor de hike.

Na terugkomst van een prachtige hike staat ons avondmaal klaar samen met een overheerlijke soep. 

Na te hebben genoten van een heerlijk avondmaal, krijg je uitleg over mes/bijl onderhoud/veiligheid.

Vervolgens gaan we met de Dutchoven een appeltaart bakken en genieten hierbij van vers gezette koffie en thee. 

Tijdens het bakken van de appeltaart bereiden we ook het deeg van de pizza alvast voor, die we later op de avond gaan bakken in de Skillet als onze avondsnack. Bij dit alles genieten we van een mooi vuur, en delen we ervaringen.

In de ochtend gaan we genieten van eigengemaakte broden. Hierbij bakken we eieren met spek en pancakes. 

Tot slot maken we een lunchpakket voor de terugreis naar huis of andere bestemming.

 Inbegrepen zijn:

  • 1x lunch
  • 2x diner
  • 2x ontbijt/ brunch
  • koffie, thee, appeltaart, koek en avondsnack
  • Gebruik van materialen
  • Gebruik van eetgerij
  • camping

 Zelf meenemen: 

  • Tent/tarp etc
  • Slaapzak/slaapmat
  • Stoel of krukje 
  • Drinkflessen
  • Tussendoortjes
  • overige dranken

Opmerkingen:

  • Na aanmelding, krijg je een informatiesheet voor de aanvang toegestuurd over de juiste kleding, uitrusting en weer.
  • Geef aan of je bepaalde allergieën hebt i.v.m het eten en/of je vegetarisch bent.
  • Neem je zakmes/outdoormes/bijl mee en knap deze op bij de uitleg mes/bijl onderhoud.
  • Honden zijn toegestaan na overleg.
  • Laat ons weten als je een specifieke leerbehoefte hebt, mogelijk kunnen we hierin iets betekenen.

 

           Foto's