Workshop outdoorcooking & boerderijbeleving.

Bij deze workshops gaan we samen heerlijk koken op houtvuur en beleef je het leven op de boerderij.

Je krijgt bij deze workshops ook uitleg over het boerenbedrijf en de duurzaamheid van hun producten.

Op de volgende data kun je genieten van een heerlijke culinaire dag op de boerderij:

14 oktober 2023 (11:00-19:00) bij Fam Tolenaars (Altena Rund) schenkeldijk 4 Nieuwendijk. 
Deelnamekosten bedragen €70,- pp

Reserveren is mogelijk bij info@altenarund.nl

of (06) 30 67 79 94

Bij voldoende deelname wordt op 21 oktober 2023 een extra workshop verzorgd.

 

Op 4 en 5 november 2023 (12:00-19:00) Bij Kato Houtsestraat 26 st Oedenrode. www.bijkato.nl

Deelnamekosten bedragen €77,50 pp

Reserveren is mogelijk bij welkom@bijkato.nl 

of 06 46 05 00 52

Hoe ziet een dag met boerderijbeleving & outdoorcooking er uit?

We gaan zorgen voor een goed vuur, hierbij krijg je uitleg hoe je een goed kookvuur opbouwt en temperatuur kan regelen.

We gaan diverse gerechten maken, met verschillende garingsmethoden.

Voor de lunch gaan we met de skillet een heerlijk roerbakgerecht maken met verse groenten en vlees.

Tussendoor zijn er versgebakken kaas uien broodjes uit de skillet. Een skillet is een gietijzeren koekenpan .

Naast het houtvuur stoken we houtskoolbriketten roodgloeiend, hier mee gaan gaan we Dutch Ovens en gietijzeren broodpannen verwarmen met daarin diverse broden, cakes en appeltaart. Deeg kneden en rijzen komt ruim aan bod.

De Dutch Oven  en de broodpan zijn gietijzeren pannen met een deksel waarbij gloeiende briketten onder en op de pan worden gelegd, waarbij dmv boven en  onderwarmte een gerecht wordt gegaard.

Voor het stoven van een  stoofpot  en  het maken van soep gaan we werken met de Bogracs ( Hongaarse ketel).
Deze ketel hangt in een driepoot boven het vuur en het gerecht kan dan garen.

Geniet van het buitenleven 🍳🥘🪓🥩🥖🪵🔥